Stabilitás és terjeszkedés:

 

A mai világban, azok a vállalkozások, amelyek nem fejlődnek és nem terjeszkednek, azok jövője meg van pecsételve „Halálra vannak ítélve.” Havonta 2-3 ezer új cég jön létre Magyarországon, ugyanakkor a statisztikák szerint jelentős részük igen rövidéletűnek bizonyul. „Az új alapítású cégek háromnegyede éli csak meg az 5 éves kort, 10 év fölé pedig csak a cégek fele jut” – mondja Pertics Richárd, az Opten céginformációs igazgatója.

 

Forrás: Forbes

 

Célok és tervek:

A hosszútávú eredményes működés alapja, a folyamatos fejlesztés és terjeszkedés, ami a mai világban elengedhetetlen, a túléléshez. Tapasztalataink azt mutatják, hogy egyre több vállalkozás célja, hogy tudjon fejleszteni és terjeszkedni. Viszont sok esetben nem ismerik a számukra elérhető lehetőségeket és finanszírozási formákat, hogy ezeket a fejlesztéseket meg is tudják valósítani. Az sem kirívó eset, hogy a cég vezetője még azt sem tudja pontosan, hogy milyen típusú fejlesztések szükségesek a megfelelő mértékű és stabilitást biztosító terjeszkedéshez.  Természetesen ezt nem róhatja fel senki, a vállalkozó hibájának, hiányosságának, hiszen ezek a feltérképezése, egy teljesen külön szakma, ma Magyarországon.

Finanszírozási formák:

Miután megvannak a fejlesztési célok, a következő nehéz lépés és talán még nehezebb, mint az előző, megtalálni a legmegfelelőbb finanszírozási formát. Számos hitelkonstrukció is elérhető a vállalkozások részére. Viszont, ami ezeknél sokkal csábítóbb megoldás, a különböző projektek finanszírozására, azok a vissza nem térítendő támogatások. Ezek hihetetlen mértékben képesek fellendíteni a vállalkozás működését, a terjeszkedés alapját tudják biztosítani. De a támogatásokért cserébe a cégeknek, előre meghatározott kritériumoknak kell, hogy megfeleljenek. Amennyiben, valaki megfelel az adott feltételeknek, jogosult, vissza nem térítendő támogatás igénylésére. Melynek módja, egy szigorú formai és tartalmi kritériumoknak megfelelő pályázati anyag benyújtása, az adott pályázatot elbíráló intézmény fele.

Tény, hogy ma Magyarországon, túl van bonyolítva pályázati rendszer. Ahhoz, hogy egy vállalkozás, valóban pénzhez tudjon jutni ilyen forrásból, annak elengedhetetlen, hogy egy megfelelő tapasztalatokkal és képzettséggel rendelkező szakértővel dolgozzon együtt. Tehát, azoknak a vállalkozásoknak, akiknek nem csak a létfenntartás a céljuk, hanem valóban terjeszkedni akarnak, meg kell találniuk a számukra legoptimálisabb finanszírozási formákat. Ezek eléréséhez, viszont együtt kell dolgozniuk a legkompetensebb szakemberekkel.

Aktuális lehetőségek száma:

Jelenleg ma (2020.01.17-én) Magyarországon, csak a KKV szektor részére, több mint 120 pályázat elérhető. Természetesen ezek között, nagyon sok speciális (kifejezetten egy tevékenységet megcélzó vagy egyedi célközönség részére szól) támogatás is felfedezhető. A pályázni szándékozó vállalkozásoknak, ezek közül kell kiválasztaniuk a számukra legmegfelelőbbet, ezt követően pedig, megtalálni az adott pályázat szakértőjét.

A palyazatnekem.hu szolgáltatásaival, mindig naprakész leszel a lehetőségeiddel kapcsolatban és megtalálod a legmegfelelőbb szakaembert is.

 

Regisztrálj Most!

 

 

 

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com