Pályázatokkal kapcsolatos tudnivalók, problémák és félelmek!

 

Nekünk nagyon fontos, hogy ki, mit gondol a pályázatokról. Fontosnak tartjuk, hogy segítsünk a magánszemélyeknek és a vállalkozásoknak, hogy a bonyolult pályázati világban, megtalálják azokat a lehetőségeket, amelyekkel el tudják érni a kívánt fejlesztéseiket.

 

A tegnapi nap folyamán egy kérdőívet tettünk közzé és ennek egyik fő kérdése arra irányult, hogy kinek, mi a legnagyobb problémája a pályázatokkal. Nagyon sok válasz érkezett és ezekre célom most reagálni. Minden felvetésre külön-külön nem fogok visszajelezni, mert sok haszonló is volt. Amiket a legtöbben válaszoltak:

Pályázatokkal kapcsolatos tudnivalók, problémák és félelmek!

 

Legtöbb személy problémája a pályázatokkal:

 

1. „Nem tudom mire pályázhatok.”, Nem találok számomra megfelelőt.”

Az elmúlt években nagy sokszor találkoztam ezzel a problémával, hogy a vállalkozók nem tudják, milyen pályázatok vannak. Nagyon sokan saját maguk keresik a lehetőségeket, de valljuk be, hogy a megfelelő pályázat megtalálása nem egy egyszerű feladat. Ha valaki mégis rászánja magát erre a kutatómunkára, annak számolni a kell azzal, hogy nem fogja egy honlapon megtalálni az összes Magyarországon elérhető pályázatot. Illetve saját magának kell átolvasnia és leszűrnie, hogy az adott pályázat neki megfelelő-e. Mi a palyazatnekem.hu-nál figyeljük az elérhető pályázatokat és megóvjuk ügyfeleinket a fentiekben olvasott feladatoktól, hiszen mindenki azonnali értesítést kap amikor megjelent egy újabb pályázat, aminek igénybevételére jogosult. Nem kell többé a pályázatokat keresgélnie senkinek, aki igénybe veszi a szolgáltatásinkat.

pályázatokkal kapcsolatot tudnivalók 1
2. „Nehéz átlátni a pályázatokat.”, „Nehéz leszűrni, melyik vonatkozik rám.”

Jelenleg, Magyarországon a pályázatok világa túl van bonyolítva. Valóban nagyon nehéz egy pályázati felhíváson kiigazodni annak, aki nem jártas ebben a témában. Így nem is csoda, hogy sokan lemaradnak egy számukra megfelelő pályázati lehetőségről. Erre a problémára, megoldást tud nyújtani a palyazatnekem.hu Online Pályázatfigyelő szolgáltatásainak bármelyike. Hiszen hatalmas hangsúlyt fordítunk arra, hogy ügyfeleinknek minél egyszerűbben fogalmazzuk meg egy pályázatnak a lényegét, feltételeit és kötelezettségeit. Fogalmazhatunk úgy, hogy magyarról lefordítjuk magyarra a pályázati felhívásokat.

Így minden ügyfelünk gyorsan át tudja látni a számára megfelelő pályázatokat.

3. Sokat kell várni”

A pályázatok valóban, nem gyors pénzforrást jelentenek. Illetve fontos azt is tisztázni, hogy ezek támogatások és nem gyors segélyek. Támogatást nyújtanak azoknak, akik fejlesztéseket akarnak végrehajtani, ami által még stabilabban tudnak működni és céljuk a terjeszkedés. (Természetesen ez a vállalkozások esetében igaz főként) Ezért mi azt javasoljuk, hogy aki pályázati pénzből szeretne fejleszteni, az nem olyan dolgokat tüntessen fel a pályázatában, amiket azonnal akar megvalósítani. A pályázatokat, a hosszútávú célok eléréséhez használjuk. Mi az elbírálási időt nem tudjuk felgyorsítani, viszont minden ügyfelünk azonnali értesítést kap, ha megjeleni számára egy új lehetőség.

4. „Nehéz pályázati pénzhez jutni, elutasíthatják formai okok miatt, forráshiány miatt, vagy nem megfelelő cél miatt”

Egy pályázati anyag, valóban összetett dokumentációt igényel, amit több szempont alapján bírálnak el. Fontos a formai megfelelés, a tartalom, a megfelelő indoklás egy pályázatban. Ahhoz, hogy ezeknek megfeleljen az anyagunk, egy megfelelő pályázatíró vagy pályázati felkészültség sokat tud segíteni. A forráshiány kockázatát leginkább úgy lehet elkerülni, hogy a előre felkészülünk a pályázat beadására, már a benyújtási határidő kezdetekor beadjuk a saját pályázatunkat. Annak elkerülése érdekében, hogy elutasítsák a pályázatunkat a nem megfelelő cél miatt, a célhoz megfelelő pályázat kiválasztása a leghatékonyabb megoldás.

pályázatokkal kapcsolatos tudnivalók 2

Úgy válasszuk ki a pályázatot, hogy ismerjük, hogy milyen tevékenységeket támogat és ezeket is valósítsuk meg! A palyazatnekem.hu ügyfelei, a saját felhasználói fiókjukban megtalálják a számukra elérhető összes pályázatot és ezekből ki tudják választani azt, amelyik a céljuk elérésében segít nekik. Ezen túl megkapnak minden segítséget, hogy a nekik megfelelő pályázatírót is megtalálják vagy kurzusaink segítségével szert tesznek azokra a pályázatokkal kapcsolatos tudnivalók tárházára, amivel maguk is be tudják adni pályázatukat.

 

Ezek voltak a leginkább a jellemző problémák, amiket a válaszadók megjelöltek.

 

Ismerd meg szolgáltatásaink, és nem maradsz le többé egyetlen pályázatról sem!
Ha pedig szeretnéd te is megosztani a véleményed velünk, a kérdőívünket itt eléred vagy írd le a hozzászólás részben!
 
Köszönjük!
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com