Pályázatok vállalkozásoknak 2020-ban!

 

Pályázatok vállalkozásoknak egyere nagyobb mennyiségben jelennek meg, ez köszönhető annak is, hogy már lassan kezd lecsengeni a COVID-19 vírus, és csökkennek a korlátozások. Így végre újra tud indulni a gazdaság, hogy ez minél gördülékenyebben tudjon menni, a Kormány egyre több pályázatot ír ki és nyit meg. Ezekkel óriási támogatás tudja nyújtania vállalkozásoknak és szinte napról napra jelennek meg az újabb pályázatok. Most három pályázatot emelnék ki, viszont ez csak a jéghegy csúcsa.

 

 

Pályázatok vállalkozásoknak eszköz beszerzésre:

 

Sokak nagy örömére eszközbeszerzésre, most az ország egész területén (valóban két pályázat: VEKOP-1.2.6-20 és GINOP-1.2.8-20), minden vállalkozásnak lehetősége van új eszközök beszerzésére és gépek vásárlására, amennyiben legalább öt munkavállalóval rendelkeznek. Ez azért nagyon fontos, mert alkalmazottamként 1,5 millió Ft, az az összeg, amit meg lehet igényelni. Az elnyert támogatás maximális támogatás intenzitása 70 %-os lehet.

Ez azt jelenti, hogy pl. Egy vállalkozás 10 millió Ft értékben vásárol új gépeket, eszközöket 70 %-os támogatási intenzitás mellett, 7 millió Ft-ot fog kapni. A pályázat egyedisége, hogy visszatérítendő támogatásból adott feltételek teljesülése mellett vissza nem térítendővé fog válni. Ez azt jelenti, hogy miután az eszközök beszerzése megtörtént és eltelt egy év, meg fogják vizsgálni, milyen mértékben teljesültek a vállalások, illetve a pályázatban leírtak. Ekkor pontozni fogják az eredményeket, ezek tükrében a már kifizetett támogatás vagy egészében vissza nem térítendővé válik, vagy csak részben kell visszafizetni vagy ha nem teljesültek a pályázatban foglaltak, az egész támogatást vissza kell fizetni.

Forrás:

palyazat.gov.hu/VEKOP-1.2.6-21

palyazat.gov.hu/GINOP-1.2.8-20

 

Pályázatok vállalkozásoknak 2020

 

 

Pályázat vállalkozásoknak bértámogatásra:

 

Bér támogatásról már az elmúlt időszakban lehetett hallani, amely nagymértékben segített a vállalkozásoknak, hiszen a csökkentett munkaidőben foglalkoztatottak bérét átvállalta a kormány. Jelen esetben, egy munkahelyteremtő bértámogatás szeretnék kiemelni. Ez abban segít a vállalkozásoknak, hogy új munkavállalókat tudjanak foglalkoztatni. A támogatás 6 hónapon keresztül biztosítja az munkavállaló költségeit, ami maximum havonta 200 000 Ft összeg lehet. Ez a munkavállaló bruttó bérét és a SZOCHÓ-t foglalja magába. Amit fontos kiemelni, hogy miután lejárt a hat hónapos támogatott időszak, a munkáltató köteles további három hónapig foglalkoztatni amunkavállalót. A támogatási igényeket a munkavállalóhoz területileg tartozó Foglalkoztatási Osztályhoz (munkaügyi központhoz) kell beadni és itt fogják ezt elbírálni. Abban az esetben, ha a munkáltató tudja megjelölni a munkavállalót, akire a támogatást igénybe szeretné venni, akkor be kell nyújtania igényét, hogy álláskeresőt szeretne foglalkoztatni. Ígyen esetben a foglalkoztatási osztály fogja neki kiközvetíteni az új munkavállalót.

Forrás: nfsz.hu

 

 

 

Pályázat vállalkozásoknak és magánszemélyeknek szálláshely fejlesztés:

 

Újra elindult a Kisfaludy Program, amely most a magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek fejlesztését támogatja. Fontos kiemelni, hogy az egész ország területén elérhető a pályázat, kivétel Budapest. A támogatás 100 %-os intenzitású, tehát a teljes fejlesztést, felújítást, illetve eszközök beszerzését támogatják. Szintén nagyon pozitív, és a pályázat mellett szóló, hogy a támogatás teljes egészében lehívható előlegként. Ami azt jelenti, hogy a nyertes pályázók, a teljes támogatás összegét előre megkapják és ezt követően tudják elvégezni a fejlesztéseket.

Fontos,hogy a támogatást,olyan magánszemélyek és egyéni vállalkozók igényelhetik, akik 2020 május 18-ig be regisztráltak az NTAK (Nemzeti Turisztikai Adat Központ) rendszerébe. Amennyiben ez nem történt meg, akkor csak olyanok adhatnak be a pályázatot, akik 2019-ben már működtették a szálláshelyet és rendelkeztek működési engedélye. Viszont nekik vállalni kell, hogy a pályázat beadásáig regisztrálják szálláshelyüket az NTAK rendszerébe. Ami fontos még ezzel a pályázattal kapcsolatban, hogy a nyertes pályázóknak 2020. december 31-ig meg kell valósítaniunk a fejlesztéseket, ez előre jelzi, hogy gyors lesz a pályázatok elbírálása és a kifizetések is. A pályázatban támogatott fejlesztések: külső és belső helységek felújítása, átalakítása, működéshez szükséges eszközök beszerzése, akadálymentesítés, megújuló energia rendszer telepítés. Igényelhető összeg: szobánként 1.000.000 Ft, így a maximális támogatási összeg egy szálláshelyre 8.000.000 Ft lehet. (a magánszálláshely és egyéb szálláshely, aki támogatást adhat be, max 8 szobával és 16 férőhellyel rendelkezhet).

Forrás:

kisfaludyprogram.hu

 

 
Ezek az adatok természetesen csak részletei a teljes pályázati felhívásoknak, viszont mindenképpen ízelítőt adnak abból, hogy vállalkozásoknak vannak lehetőségeik fejlesztenek, terjeszkedni és újra tudjanak indulni támogatásokkal.

 

Azok a vállalkozások, akik folyamatosan szeretnék tudni, hogy milyen lehetőségeink vannak és mire tudnak támogatást igényelni, azok regisztráljanak a weboldalunkon! Legyenek mindig naprakészek a számukra elérhető pályázatokkal kapcsolatban!
 

Regisztrálj MOST!

 

Küldetésünk segíteni a vállalkozásokat,hogy a bonyolult pályázati világban megtalálják azokat a lehetőségeket,amelyekkel eltudják érni a kívánt fejlesztéseiket.

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com